Kuivapuku Workshop 2024

Mitä? Koulutus kuivapuvulla sukeltamisen saloihin!

Missä? Luennot Kammiolla, Jämerantaival 1 Kellari, Otaniemi

 Milloin? Kurssi-info etänä keskiviikkona 31.1. klo 18:00

 Milloin kurssi alkaa? Ensimäinen luento Ti 20.2. klo 18-21 Kammiolla

Paljonko? opiskelijat 80€, muut 100€. 

Lisätietoja? Workshopin kouluttajat tavoitat eero.pollock@gmail.com TG @eettero
h@eikki.net TG @Heikki

YLEISTÄ

Kupla järjestää joka vuosi kuivapukukurssin tai -työpajan rinnakkain peruskurssin kanssa sekä tarvittaessa oman kurssin heille, joilla on jo valmiiksi jokin sukelluskortti (esim. P1/CMAS One Star, OWD, AOWD… ). Kuivapuku soveltuu märkäpukua paremmin Suomen sukellusolosuhteisiin ja lisää huomattavasti sukellusten ja koko sukellustoiminnan mukavuutta.  Jos olet käynyt sukelluskurssin ulkomailla ja tekisi mieli sukeltaa myös Suomessa, kuivapukukurssi on oikotie onneen ja lämpimiin sukelluksiin.

Kurssi koostuu luennoista, allasharjoituksista ja avovesiosuudesta joilla harjoitellaan kuivapuvulla sukeltamista ja sen käyttöä.

Kurssi-info
esittelee workshoppia ja kertoo hieman Suomessa sukeltamisesta, kuivauvuista, Kuplasta ja miten koulutus tulee toimimaan. Esittelyssä myös Suomi-sukellus harrastuksen kustannuksia.
Kurssi-info on avoin kaikille, vaikka et vielä tietäisikään haluatko koulutukseen mukaan.

Ensimmäisellä luennolla
ei tarvitse olla vielä kuivapukua! Siellä on nimenomaan tarkoitus käydä läpi erilaisia kuivapukuja, niiden osia, huoltoa ja opastus kuivapuvun hankintaan.
Sen jälkeen ohjelmassa on useamman viikon kurssitauko, ja sen aikana kurssilaisen on tarkoitus järjestää käyttöönsä kuivapuku. Sitä ei ole pakko ostaa heti omaksi, alan liikkeet myös vuokraavat kuivapukuja ja kerhon jäsenet usein lainaavat omia pukujaan kurssilaisille. Kuplalla on tätä varten jäsenien viestintäkanavat ja lainauskirjasto, joilla kysellä pukua kurssille. Kaikki tämä käydään läpi ensimmäisellä luennolla

Toinen luento
käsittelee kuivapuvulla sukeltamista ja jos aikaa jää, pyritään tarkistamaan että jokaisella on toimiva kuivapuku varusteineen, joten kurssilaisella olisi hyvä olla puku mukana.

Allasharjoituksissa kuivapuvulla sukeltamista opetellaan käytännössä ja haetaan oikea painojen määrä.

Avovesiosuudessa suunnataan oikealle sukellukselle merelle jos sää suo tai sisävesiin järviin.

Workshop ei anna virallista CMAS Drysuit Diver -korttia. Korttia et todennäköisesti tule koskaan tarvimaan toisin kuin varsinaista sukellusluokituskorttia, mutta erillisestä toiveesta voidaan järjestää myös kortittava kurssi.

OSALLISTUMINEN

Ilmoittautuminen

Vuoden 2024 keväällä järjestetään oma kuivapuku-workshop jo kortitetuille sukeltajille. Sen aikataulu on seuraava:

Kurssi-info: ke 31.1. 18:00 etänä. Linkki google meet.

Luento 1: ti 20.2. klo 18-21 Kammiolla

Luento 2: alustava 22.-24.4.  18-21 Kammiolla

Allas 1: to 2.5. tapaaminen klo 17-17.30 Kammiolla, hallivuoro 20.40-22.00 Leppävaaran uimahallissa

Allas 2: to 23.5. sovitaan tapaamisaika erikseen, hallivuoro 20.40-22.00 Leppävaaran uimahallissa

Avovesisukellus: Alustavasti 30.5. venesukellus Helsingin edustalle. Kokoontuminen n. klo 16 Kammiolla

Vuonna 2024 kortitettujen sukeltajien kuivapuku-workshopin hinta on 80€ opiskelijoille ja 100€ muille. Hintaan kuuluu luennot, allasharjoitukset ja avovesisukelluskeikka, sekä Kuplan laitepaketin (pullo, sukelluslaitteet) käyttö altaalla & avovesisukelluksella sekä ilmatäytöt. Kurssilaisella tulisi olla oma maski ja räpylät, näitäkin usein saa lainaan jos omia ei vielä löydy – kuivapuvun saappaaseen tarvitaan isompi räpylä kuin märkäpuvulla. Jos puku on lainattu, kannattaa lainata myös räpylät, jotta ne sopivat pukuun.

Lisäksi tarvitaan Kuplan ja sukeltajaliiton jäsenyys. Nämä hoidetaan kuntooon workshopille hyväksyttyjen kanssa erikseen. Näiden hinnoittelusta täällä jäsenhakemuksessa. 

Osallistuminen edellyttää jotakin laitesukelluskorttia (esim. P1 eli CMAS*, Padi OWD, Padi AOWD tai vastaava). Opetus on vain suomeksi. 

Kysy workshopin vastaavilta jos mikään askarruttaa!

eero.pollock@gmail.com     TG @eettero 
h@eikki.net    TG @Heikki

Ilmoittaudu mukaan 11.2 mennessä

Copyright © V-P Tapper
Hymyilevä kuivapukusukeltaja
Copyright © V-P Tapper