Kuplaverkon tunnukset

Jäsenyyden hyväksymisen jälkeen saat tunnukset Kuplaverkkoon, joka on jäsenille tarkoitettu sivusto. Kuplaverkosta löytyy jäsenille tarkoitettua tietoa Kuplasta, ohjeita Kuplan kaluston käyttöön (kompurat, CFM-järjestelmät, veneet, jne.) sekä tärkeimpänä tietysti ilmoittaumislistat sukelluskeikoilla ja kesän leireille.

Käyttäjätunnuksen hankkiminen Kuplan sivustoille tapahtuu useassa eri vaiheessa seuraavasti (sinun aikaasi rekisteröitymiseen kuluu 1-2 minuuttia, näiden ohjeiden lukemisen lisäksi):

  1. Käyttäjätunnuksen rekisteröinti (sinä)
  2. Sähköpostiosoitteen varmistusviesti (järjestelmä)
  3. Käyttäjätunnuksen vahvistaminen (sinä)
  4. Käyttäjätunnuksen aktivointi (ylläpito ja jäsenrekisterivastaava)
  5. Ilmoitus aktivoidusta käyttäjätunnuksesta

Käyttäjätunnuksen rekisteröinti

Rekisteröi itsellesi käyttäjätunnus etusivun “Register“-linkin takaa löytyvällä sivulla. Tunnuksen rekisteröintiin liittyen tarvitset kutsukoodin, joka on lähetetty sinulle jäsenyyden hyväksymisen yhteydessä.  Käytä tunnuksen rekisteröinnin yhteydessä samaa sähköpostiosoitetta, jonka olet ilmoittanut jäsenrekisteriin.

Jos jäsenrekisterissä on väärä osoite, ota yhteyttä jäsenrekisterivastaavaan.

Sähköpostiosoitteen vahvistusviesti

Tunnuksen rekisteröinnin jälkeen sivusto varmistaa, että sähköpostiosoitteesi on oikea ja toimiva. Tämä tapahtuu siten, että saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on linkki vahvistussivulle. Sinun pitää ehdottomasti käydä tällä sivulla, muuten käyttäjätunnusta ei aktivoida.  Vahvistusviestin otsikko on “[PSK Kupla Network] Activate …“, jossa kolmen pisteen tilalla on käyttäjätunnuksesi. Järjestelmä lähettää vahvistusviestin välittömästi rekisteröinnin jälkeen ja tyypillisesti sen pitäisi tulla sinulle muutamassa minuutissa.

Sähköposti tulee lähettäjältä “PSK Kupla Network” ja lähettäjän osoite on <otax-kupla-adm (at) list (piste) ayy (piste) fi>. Varmista että viesti ei päädy roskapostiin!

Käyttäjätunnuksen vahvistaminen

Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, sivusto ilmoittaa sinulle vahvistussivulla sekä lähettämällä sähköpostia, että käyttäjätunnuksesi on  luotu. Vaikka vahvistussivu reippaasti väittää, että tunnus on aktivoitu, niin siitä huolimatta tässä vaiheessa se ei vielä toimi!

Tunnuksen luomisen jälkeen jäsenyyteen liittyvät tiedot tarkistetaan jäsenrekisteristä. Tämän tekee ihka-oikea ihminen, ja siihen menee hetki aikaa, tyypillisesti alle päivä. Mikäli aikaa kuluu useita päiviä ja mitään ei tapahdu, niin lähetä sähköpostia ylläpidolle osoitteeseen: <otax-kupla-adm (at) list (piste) ayy (piste) fi>.

Käyttäjätunnuksen aktivointi

Kun käyttäjätunnuksesi on aktivoitu, saat viimeisen vahvistusviestin, jonka otsikko on “[PSK Kupla] Your Login Information“. Viesti pitää sisällään vielä kertaalleen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tämä viesti tulee samasta osoitteesta kuin aikaisemmat järjestelmän lähettämät viestit.  Kun olet saanut tämän viestin, tunnuksesi on aktivoitu, ja voit kirjautua sisään Kuplan sivustoille.

Unohtunut käyttäjätunnus

Unohtuneen käyttäjätunnuksen, tai sen salasanan saa selville etusivun “Lost Password” linkin takaa. Riittää että muistat joko käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteen, jonka olet rekisteröinyt sivustolle. Tämän jälkeen järjestelmä lähettää tunnuksen ko. sähköpostiosoitteeseen. Jos et muista käyttäjätunnusta, etkä sähköpostiosoitettasi, ota yhteyttä jäsenrekisterivastaavaan.